Vi bygger hytte i Birtedalen

Et nettsted der vi deler våre erfaringer med hyttebyggingen

Villmarkspanel

leave a comment »

Vi har bestemt oss for å ha liggende villmarkspanel på hytta, men har lurt litt på hvordan vi best skal behandle den. Jeg har sett en del på Tyrilin tjærebeis, og på forumet byggehytte.no så er det også en del som anbefaler dette.

Ideelt sett ønsket jeg å gjøre ett strøk før panelen ble montert, og så ett strøk til etter at hytta er på plass, men i bruksanvisningen for tjærebeisen står det at det ikke bør gå mer enn to uker mellom første og andre strøk og jeg så nok for meg at det kunne bli knapt å klare å holde seg innenfor den fristen.

Men så dukket det opp et spørsmål fra min konsulent hos Drømmehytten: «Vil du ha panelen levert behandlet?»
Min første tanke var at det sikkert ville bli dyrt, men jeg ba om å få en pris, og i går fikk jeg melding om at de skulle ha 5.000 kr for dette. Da tar de først en behandling med soppdrepende middel, og så ett strøk med farge. Dette synes jeg var et ganske godt tilbud.

Når det gjelder farger og type beis, så ble jeg bedt om å ta en telefon til Riska sagbruk som produserer panelen. Der fikk jeg vite at de ikke kunne påføre tjærebeis med sine maskiner fordi denne beisen er for seig. Derimot kom vi frem til at de kan beise med en lys vannbasert beis, og så kan jeg ta et strøk med tjærebeis når hytta står oppe.

Uansett så må det et nytt strøk med tjærebeis et års tid etter at hytta er oppe, og dermed er jeg ikke redd for at utseende skal bli veldig annerledes med denne metoden enn om vi bare hadde hatt tjærebeis hele veien.
Det absolutt verste ville vært om det gikk for lang tid før vi fikk behandlet materialene i det hele tatt, for furu kan ganske fort bli blå og stygg og da ville vi hatt en kraftig jobb foran oss.

Reklamer

Written by Hans-Olav Hodøl

04.02.10 kl. 08:59

Publisert i Uncategorized

Tagged with , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: