Vi bygger hytte i Birtedalen

Et nettsted der vi deler våre erfaringer med hyttebyggingen

Klart for støping av hyttegolvet!

leave a comment »

Isoporen må skjæres til rundt alle rør og oppstikk

Etter at ringmuren var støpt og tørket, har rørlegger vært på tomta og gjort klar oppstikkene til kjøkken og bad. Maskinentreprenøren har også fylt på med 17 cm singel slik at alle bunnledninger er godt skjult og pakket inn.

Vår jobb var da å fylle på med isopor i to lag á ti centimeters tykkelse. Det første laget la vi på tvers av hytta, og det andre laget la vi langs med hytta slik at vi fikk minst mulig med overlappende skjøter.

Selve jobben med å legge ut isoporen er egentlig veldig grei, men utfordringen er å skjære til rundt oppstikkende slik at det blir minst mulig med gliper.

Selv om vi bygger en forholdsvis enkel og middels stor hytte, så blir det ganske mange rør og punkter å skjære seg rundt likevel, så jobben tok vel ti-tolv timer til sammen.

Det ble en ekstra tur til Fyresdal for å hente isopor. Heldigvis hadde jeg båthengeren tilgjengelig 🙂

Dessverre hadde de regnet feil hos Jackon når vi fikk leveransen på isopor også slik at vi gikk tom før vi var ferdig. Jeg måtte da ta meg en tur ned til Fyresdal Sag og Bygg for å hente tre ekstra pakker.

Der hadde de Glava sin variant som er grå i fargen i stedet for hvit, så det forklarer fargeforskjellene på bildet. Men alt skal jo dekkes med betong, så det betyr fint lite hva som skjuler seg der i grunnen 🙂

Klart for støping av hyttegulv

På bildet synes også fire firkanter som er skåret ut i isoporen. Det er fordi det her kommer ned noen bæresøyler som trenger at det er skikkelig fundament under. Derfor er det gjort klart for at det her blir betong helt ned til den hardpakkede singelen i grunnen. Det samme gjelder et fundament for pipe.

Dermed skulle det meste være klart for en ny runde med betongbil til uka når selve dekket skal støpes. Det eneste som gjenstår er å trekke et lag med plast over isoporen. Plastrullene er kjøpt inn så det skal gå fort å få på plass.

Foreløpig har vi bare lagt ut litt materialer oppå isoporen slik at den ikke skal blåse vekk om det skulle bli noen kulingkast.

Reklamer

Written by Hans-Olav Hodøl

12.06.10 kl. 22:49

Publisert i Uncategorized

Tagged with

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: