Vi bygger hytte i Birtedalen

Et nettsted der vi deler våre erfaringer med hyttebyggingen

Hyttegolvet er støpt i dag

leave a comment »

Båndbil fra Kviteseid Betong AS

Å støpe selve hyttegolvet gikk veldig fort. Betongbilen – en såkalt båndbil – kom klokka elleve i dag, og en time etterpå var alt over, og bilen dro igjen. Hurtig ekspedert!

Betongen som vi benyttet hadde stålfibre i seg slik at vi slapp å legge ut armeringsnett før støping. Kostnadsmessig betyr det ingenting, men man slipper jobben med å legge det ut, og man slipper å tråkke i nettet når man holder på å jobbe. Veldig lettvint! I tillegg så blir det armering i hele betongens tykkelse, i stedet for bare i ett sjikt, og dermed blir også betongen totalt sett sterkere.

Mens betongmannen fra Kviteseid betong fylte betong ut på golvet, drev min kone og jeg med jernrive og disser for å forsøke å få det så jevnt som mulig. Jeg er litt usikker på hvor godt vi lyktes, men det vil vise seg.

Nå er det ikke kritisk for oss om gulvet ikke er hundre prosent rett og jevnt for vi skal legge påstøp på badet og gangen, og tilfarere i resten av hytta, så vi har mulighet for å rette opp ujevnheter der. Men jo riktigere det er i utgangspunktet, jo mindre jobb får vi senere…

Jobben er gjort. Nå skal det bare herde


Når arbeidet var gjort og betongbilen dratt, ventet vi ca tre timer slik at det var blitt en skorpe på betongen. Så tømte vi ut noen bøtter med vann over golvet, og trakk over plast slik at ikke betongen skal tørke for fort.

Dermed er grunnarbeidet unnagjort, bortsett fra noen flere fundamenter for terrasse, og det er snart klart for selve hyttebyggingen. DET blir spennende!

Det ligger plast over betongen for at ikke fuktigheten skal fordampe for fort. Oppå plasten har vi lagt noen materialer sånn at ikke alt skal blåse bort

Reklamer

Written by Hans-Olav Hodøl

15.06.10 kl. 21:41

Publisert i Uncategorized

Tagged with ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: