Vi bygger hytte i Birtedalen

Et nettsted der vi deler våre erfaringer med hyttebyggingen

Å bygge hytte kan alle klare

leave a comment »

En kollega har følgende uttrykk på kontordøra si:

«Den som ikke tar seg vann over hodet ser bare toppen av isfjellet»

Jeg har fått en del kommentarer denne sommeren som går i retning av «hvordan er det mulig for deg å gjennomføre et slikt byggeprosjekt? Må man ikke ha en byggmester til å gjøre denne jobben?»

Det er jo hyggelig å registrere at folk blir litt imponert over hva vi har fått til i løpet av sommerferien, men egentlig så tenker jeg at for en generasjon siden så bygde alle hyttene sine selv. Konseptet med nøkkelferdige hytter er av relativt ny dato.

En rekke av hyttene i Øvre Birtedalen – og ellers rundt om i landet – er bygd uten at det var verken vei eller strøm tilgjengelig, og det er liten tvil om at å reise disse må ha vært en mye større bragd enn hva vi har stått for i sommer. Tenk bare på det å få fraktet inn sement og materialer av alle mulige vekter og størrelser, og det å få løftet opp dragere eller taksåser ved ren muskelkraft?

Jeg har ingen byggmestererfaring og som universitetslektor i mediefag er min yrkeskarriere temmelig langt unna byggfaget, men så lenge man har evnen til å forstå tegninger, og vilje til å bruke tid på å lese monteringsanvisninger, er det å bygge hytte utfra et byggesett noe alle kan klare. Det blir som å montere et gedigent IKEA-skap 🙂

Slik ser tegningen ut for en av gavl-veggene til hytta vår, og når alle materialene er ferdig kappet og merket med nummer så er det ingen heksekunst å sette dette sammen. Det tar bare litt tid:

Hele denne bloggen handler om byggeprosessen, men her er noen innlegg som i særlig grad tar for seg hvordan byggesettet fungerer:

Lykke til til andre som ønsker å realisere hyttedrømmen! Kanskje tar man seg vann over hodet, men dermed oppdager man også mye. Og med god hjelp fra dyktige konsulenter hos byggesett-leverandøren, er det gode muligheter for å komme opp igjen til overflaten 🙂

Reklamer

Written by Hans-Olav Hodøl

04.08.10 kl. 16:31

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: