Vi bygger hytte i Birtedalen

Et nettsted der vi deler våre erfaringer med hyttebyggingen

Klargjøring for villmarkskledning

leave a comment »

Årets første skikkelige jobbehelg på hytta ble brukt til å klargjøre for montering av villmarkskledningen. Det er en del detaljer som må være på plass før man kan gå løs på selve jobben 🙂

Nederst på veggen monteres musebånd som skal hindre mus og andre smådyr å krype opp på innsiden av kledningen. Rent praktisk løste jeg det ved å spikre fast «metallgitrene» til en 23×48 mm lekt som så ble spikret fast langsmed veggen rett over grunnmuren. Denne lekta vil også bidra til at det blir riktig vinkel på det nederste bordet av kledningen, når det skal festes.

Langs med vinduene måtte jeg sette opp noen ekstra lekter for å ha feste for kledningen når den må avsluttes inn mot vinduene.

Jeg gikk også over å festet klemlekter på de vinduene som fortsatt manglet dette. Det er en tynn 15×15 mm list som brukes bare for å feste vindsperre-remsen inn mot vindusramma. Fra før er disse remsene festet til stenderverket på innsiden av asfaltplatene.

Dermed tror jeg det meste er klart for å begynne med monteringsarbeidet. Det skal bli artig å se hvordan uttrykket på hytta blir når villmarkskledningen er på plass. Det blir ganske sikkert noe annet enn dagens asfaltplatevegger 🙂

Reklamer

Written by Hans-Olav Hodøl

05.06.11 kl. 21:37

Publisert i Uncategorized

Tagged with ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: