Vi bygger hytte i Birtedalen

Et nettsted der vi deler våre erfaringer med hyttebyggingen

Fasadevinduene er montert!

with one comment

En av de store utfordringene som vi har grublet mye på er hvordan vi skulle få inn de store vinduene i fasaden. Jeg tipper de veier 60-70 kg hver og når de skal 2,5 meter over bakken og inn i en åpning som bare har litt klaring på hver side, så krever det både mannekraft og en kløktig plan.

 

Lørdag 23. juli var dagen da oppdraget skulle gjennomføres. Sammen med kollega Kenneth Andresen og min bror, Helge, dro jeg opp til hytta.

 

Til hjelp for å løfte opp vinduene hadde vi en enkel tautalje, samt to trippel vakuumløftere kjøpt på Biltema. Vakuumløfterne står oppgitt til å ha en løftekapasitet på 100 kg, men jeg tok ikke sjansen på å stole blindt på den opplysningen. Derfor kjøpte jeg to stykker og festet en lastestropp i hver av disse og opp til kroken på tautaljen.

 

I toppen festet vi et stålbånd i en av taksperrene, som vi igjen hektet tautaljen i. I tillegg festet vi en lastestropp på hver side av taljekonstruksjonen. Disse lastestroppene var der bare som sikring i tilfelle noe skulle svikte slik at vi ikke risikerte at hele vinduet deiset i bakken. Lastestroppene ble strammet til underveis, men det ble heldigvis aldri behov for disse utover at vi senket vinduene ned på de i noen korte pauser, mens vi skiftet grep eller forflyttet oss.

 Vi brukte om lag tre timer på å få det første vinduet på plass, og noe mindre tid på det andre ettersom vi fikk mer erfaring utover dagen.

 

Når begge vinduene var på plass var det tid for et aldri så lite halleluja-rop. En stor milepæl var passert!

Takk til Kenneth og Helge som ofret en lørdag i fellesferien til å få dette unnagjort.

Reklamer

Written by Hans-Olav Hodøl

01.08.11 kl. 22:28

Publisert i Uncategorized

Tagged with ,

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] har kommet et godt stykke videre på å ferdiggjøre hytta utvendig ved at fasadevinduene er montert, takpappen er på og villmarkskledningen setter sitt tydelige preg på bygget. Det som gjenstår […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: