Vi bygger hytte i Birtedalen

Et nettsted der vi deler våre erfaringer med hyttebyggingen

Det er detaljene som betyr noe

with one comment

Som jeg skrev i et innlegg i høst så er vi nå i ferd med å orientere oss mot prosjekt innredning. Og da er det definitivt en del nye tanker og utfordringer som dukker opp når detaljene skal planlegges.

Akkurat nå sitter jeg og lurer på hva slags dører vi skal ha. Jeg tenker da både på utseende og konstruksjon. Dette er visst også et tema som opptar en del andre noe f.eks. denne tråden på forumet byggehytte.no vitner om.

For å ta konstruksjonen først så står vel valget mellom massive furudører og formpressede dører. Umiddelbart tenker jeg at på en fjellhytte så bør det være heltre, og gjerne litt grovt, men på en annen side så kan det nok være at heltre lettere kan slå seg med tiden p.g.a. store temperatursvingninger. Kanskje er heltre mer robust og lettere å reparere hvis man skulle få en skade? Hvis det er noen som har noen synspunkter eller råd i forhold til dette, så vær så god og skriv i kommentarfeltet 🙂

Når det gjelder design og utseende handler det vel mest om smak og behag, men valget blir ikke nødvendigvis lettere av den grunn.

Dette bildet viser utvalget til Swedoor innfor kategorien massive dører av typen Craft. Og det finnes jo mange andre leverandører og design også….

Reklamer

Written by Hans-Olav Hodøl

12.02.12 kl. 13:46

Publisert i Uncategorized

Tagged with ,

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Har vært gjennom nøyaktig samme diskusjon som dere på dette. Vi bestemte oss først for formpressede dører (Sweedoor). Synes dette var en fin kontrast til panel. I tillegg var argumentet om stabilitet et poeng. Men vi ble liksom aldri helt fortrolig med å velge en «kunstig» dørløsning når heltredører var et alternativ til samme pris.

    Vi har erfaring fra tidligere hytte med tredører og hadde ingen problemer med at disse slo seg, og går nå for heltredører. Ellers er jo dette mye smak og behag. Jeg liker enkle løsninger – også når det gjelder dører og synes 03 og 4L var fine. De har også en enda enklere variant som bare har ramme rundt – ikke speil. Lykke til 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: