Vi bygger hytte i Birtedalen

Et nettsted der vi deler våre erfaringer med hyttebyggingen

Torvtak!

with 2 comments

Et av de store målene for denne sesongen har vært å bli ferdig med taket og få lagt torva. Og nå er det skjedd. Jeg bestilte torv fra Nittedal Torvindustri via Fyresdal Sag og Bygg, og da lastebilen kom gikk det ganske greit å få lagt dette utover.

Torva var pakket i en type nettingsekker av noe nylonlignende materiale, og dermed ble det bare å legge sekkene inntil hverandre så vil gresset spire igjennom nettingen. På den måten reduseres faren for at jorda vil sige ned mot torvholdsstokkene fordi nettingen holder igjen.

Rent praktisk var 24 sekker pakket på hver pall, og kranføreren løftet en pall opp på taket, mens kollega Kenneth Andresen og jeg stod klar for å ta imot og fordele sekkene på direkten. Når pallen så var tømt, ble neste pall løftet opp.

Til vårt tak trengte vi 17 paller, og vi brukte knappe tre timer fra lastebilen kom til taket var dekket.
Hver sekk veier omlag 17 kilo, men med tanke på at det totalt var 408 sekker som skulle på plass, så følte vi nok at armene etterhvert ble ganske lange 🙂 Totalt er det tross alt snakk om nærmere 7 tonn som skulle på plass.

For å unngå skjevbelastning på bygningen så la vi først ut to paller i hvert av de fire hjørnene på taket, før vi så la sekker på mønene, og til slutt fylte igjen de hullene som gjenstod. Og det var en utrolig treffsikkerhet i beregningen, for når vi hadde tettet siste hullet hadde vi én sekk til overs. Denne skar vi opp og fordelte på noen steder hvor det var noen gliper.

Med tanke på at kledningen også nå har kommet ganske mye lenger, så begynner hytta for alvor å ligne noe utvendig. Det er godt å se at ting går fremover, selv om det er mye arbeid igjen før ferdigattesten kan utskrives 🙂

Reklamer

Written by Hans-Olav Hodøl

13.10.12 kl. 21:38

Publisert i Uncategorized

Tagged with ,

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Du verden så flott dette blir da :)) Dere er super flinke!

    Laila

    13.10.12 at 22:01

  2. […] av det siste vi gjorde sist høst var å legge torv på taket. Da fikk vi levert sekker fra Nittedal Torvindustri som inneholdt ferdigsådd jord. Men i oktober […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: