Vi bygger hytte i Birtedalen

Et nettsted der vi deler våre erfaringer med hyttebyggingen

Skjærekrigen i Birtedalen

leave a comment »

Helt siden vi kjøpte tomta på Kjeddingsteinen høsten 2008 har vi vært betatt av den fantastiske utsikten og beliggenheten som hytta vår får. Litt oppe i lia med fri sikt mot Birtevann, I tillegg er hytta sør-vest-vendt slik at vi får sol hele dagen så lenge den er å finne.

Nydelig!

reir_1722

Og når vi kom opp til hytta nå på skjærtorsdag oppdaget vi at det sannelig er flere som har vært på jakt etter en perfekt utsikt. Det første vi la merke til var en masse kvister og greiner som lå foran verandadøra, og når vi løftet blikket så vi grunnen til det. Der oppe under mønet var det ei skjære som hadde funnet det for godt å begynne å bygge reir.

reir_1723 Vi flirte mest av det der og da, og ryddet litt opp i kvistene foran verandadøra, men halv fem neste morgen startet et leven uten sidestykke. Da var skjæra i gang med byggearbeidene, og jobbet intenst et par timer før hun fant det for godt å ta seg en pause.

Da skjønte vi at her var det bare å ta affære og klatre opp og fjerne alle spor av reir, samt å «plombere» adkomsten til toppen av drageren slik at det ikke skulle bli mulig for fuglen å gjennomføre vårens prosjekt oppunder vårt møne.

Det blir spennende å se om vi har vunnet «skjærekrigen» etter dette, eller om det blir omkamp neste gang vi skal oppover 🙂

Reklamer

Written by Hans-Olav Hodøl

01.06.14 kl. 23:37

Publisert i Uncategorized

Tagged with

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: