Vi bygger hytte i Birtedalen

Et nettsted der vi deler våre erfaringer med hyttebyggingen

Kjøkkenet tar form

with one comment

Kjøkkenet ble designet og bestilt for en god stund siden, men torsdag 10. juli kl 13:00 ankom varebilen med den komplette leveransen av «puslespillet».

kjokken_1822

Våre gode venner, Elise og Odd Koldal hadde lovet å hjelpe til med monteringen av kjøkkenet, men jeg hadde satt meg fore å prøve å få skrudd sammen alle skapstammene innen de kom fredag kveld, og det gikk akkurat.

Det er ikke akkurat rakettforskning å skru sammen IKEA-skap, men når det er seksten i tallet så tar det nødvendigvis en del tid å jobbe seg igjennom alt.

kjokken_1826

I tillegg til selve monteringen var det også viktig å merke skapene, samt monteringsveiledningene og rest-deler til hvert skap slik at det ville være mulig å finne ut av eventuelle situasjoner som måtte oppstå når helheten skulle skrus sammen. En blokk med selvklebende notatlapper er godt egnet til formålet.

kjokken_1830

Lørdag morgen begynte så monteringsarbeidet.

IKEA’s kjøkkensystem baserer seg på at man skrur opp skinner på veggene i de høydene som trengs før man så kan henge skapene opp på disse skinnene i de posisjoner som er riktige.

kjokken_1827

Dette gjør det enkelt å posisjonere skapene og bestemme hvor foringer skal inn, og eventuelt prøve ut ulike alternativer på foringsbredder før man låser endelig fordeling.

kjokken_1835

I løpet av lørdagen var alle skapene oppe og posisjonert, og foringer tilpasset, slik at det vi begynte å kunne ane hvordan sluttresultatet ble.

kjokken_1845

Søndagen var det benkeplaten som stod for tur først, samt arbeid med å skru sammen karusellene til hjørneskapene, og montering av skuffer m.m.

kjokken_1846

Så var det oppvaskkummen som skulle på plass.

Vi har valgt en DOMSJÖ porselenskum og dermed måtte vi gjøre en liten tilpasning på benkeplaten for å få tredd den riktig på plass, men med Odd – som egentlig er møbelsnekker – med på laget, så var jo det den minste utfordring.

kjokken_1851

Koketoppen skulle også felles ned i benkeplaten, og dermed måtte det også skjæres ut et hull i riktig størrelse til dette formålet.

kjokken_1853

Det er mange detaljer som skal på plass før alt er helt ferdig, men tidlig ettermiddag på søndag var det meste av de store tingene kommet på plass slik at rommet for alvor begynner å se ut som et kjøkken.

Dette var veldig gøy, og med tanke på at IKEA tar 14.900 kr for å montere et slikt kjøkken, så må vi vel si at vi har hatt litt lønn for strevet igjennom helgen 🙂

kjokken_1855

 

kjokken_1854

Written by Hans-Olav Hodøl

14.07.14 kl. 21:29

Publisert i Uncategorized

Tagged with ,

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] at badet kom på plass, strømmen tilkoblet, og til sist kjøkkenet montert (litt gjenstår, men…), så er hytta i rimelig beboelig tilstand selv om den fortsatt ser ut som […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: